Portretul lui Al Capone, arestat la data de 17 iunie 1931

0
134
Al Capone

În istoria crimei organizate din Statele Unite, numele lui Al Capone rămâne unul dintre cele mai notorii și fascinante. Cunoscut sub numele de „Scarface” datorită cicatricilor de pe fața sa, Al Capone a fost liderul infam al bandei din Chicago, cunoscută sub numele de „Chicago Outfit.” În data de 17 iunie 1931, într-un moment cheie al carierei sale criminale, a fost fotografiat într-un portret de identificare a feței care a devenit celebru și emblematic pentru era prohibiției și a războaielor pentru controlul asupra afacerilor ilegale din Chicago.

Era Prohibiției și Ascensiunea lui Al Capone

Anii 1920 și începutul anilor 1930 au fost marcați de prohibiția din Statele Unite, o perioadă în care producția și vânzarea alcoolului au fost complet interzise. Această prohibiție a creat un mediu propice pentru dezvoltarea crimei organizate și a gangsterilor celebri, printre care și Al Capone.

Capone s-a născut în 1899 în Brooklyn, New York, și a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai puternici și violenți gangsteri din istorie. A fost responsabil pentru numeroase activități ilegale, inclusiv contrabanda de alcool, jocuri de noroc, prostituție și omucideri.

 

Momentul Fotografiei din 1931

În dimineața zilei de 17 iunie 1931, Al Capone a fost arestat la Chicago de către agenți federali sub acuzația de evaziune fiscală. Acest moment a marcat un punct de cotitură în cariera sa și în istoria crimelor organizate din SUA. În momentul arestării sale, Capone avea doar 32 de ani, dar era deja unul dintre cei mai temuți bărbați din țară.

Portretul care a rezultat din acea arestare a devenit celebru datorită expresiei lui Capone. Cu cicatricile sale evidente și privirea sa fixă, el arată hotărât și puțin înspăimântător. Fotografia surprinde perfect imaginea unui gangster nemilos și implacabil.

Condamnarea și Închisoarea

Datorită eforturilor depuse de guvernul federal și a mărturiilor furnizate de contabili și martori, Al Capone a fost condamnat pentru evaziune fiscală în octombrie 1931. A primit o sentință de 11 ani de închisoare federală și o amendă considerabilă. Sentința a fost executată în închisoarea federală Alcatraz din San Francisco, unde Capone și-a petrecut mare parte din anii de închisoare.

Moștenirea lui Al Capone

Al Capone a fost eliberat din închisoare în 1939 din cauza unor probleme de sănătate legate de sifilis și a trăit până în 1947. De-a lungul vieții sale și după moarte, el a rămas o figură iconică a crimelor organizate din America.

Portretul din 1931 rămâne un simbol al epocii prohibiției și al puterii neîngrădite a gangsterilor. Este un memento al unei perioade în care legea și infracțiunile s-au intersectat în mod dramatic și în care figura lui Al Capone a devenit legendară. Cu toate că a fost un criminal înfiorător, portretul său continuă să atragă atenția și să fascineze oamenii, servind ca amintire a unei părți întunecate a istoriei americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.